Vera Venray: meer comfort, huizen fraaier, mensen blijer

‘Wij doen alles voor een glimlach’, staat op de website van Vera Venray te lezen. ‘Alles? Ja alles.’ Bij dit bedrijf in Venray, dat al 53 jaar bestaat, is dit dagelijkse kost. Ze

bieden mensen comfort op het gebied van zonwering, rolluiken en overkappingen. En maken huizen fraaier en mensen blij(er). Mooier kan bijna niet. Michèl Willemse is sinds 2 jaar de trotse eigenaar van Vera Venray. In dit interview vertelt Michèl over het bedrijf, de trends, zijn eigen label en meer. Lees snel verder.

Welke producten verkoopt Vera Venray?
“Vera Venray biedt comfort met buitenzonwering: terrasschermen, screens, rolluiken, uitvalschermen, markiezen en lamellendaken. Voor elke situatie hebben we een mooie oplossing op maat.”

Vertel eens iets over de trends op zonweringgebied.
“Er zijn 2 grote trends te ontdekken. Eén is geautomatiseerde zonwering. Via iPhone, Google of Alexa is de zonwering te bedienen. Screens of terrasscherm gaan niet pas omlaag op het moment dat het al warm is. Dit is makkelijk te regelen, ook al is iemand niet thuis. Met onze warme zomers is dit heel belangrijk. De tweede trend is het buitenleven. We blijven met z’n allen meer buiten zitten. Bij Venray Venray verkopen we dan ook geregeld overkappingen die open en dicht kunnen gaan. Zoals lamellendaken, die ook perfect te gebruiken zijn als het regent.”

Aan wie leveren jullie de producten?
“Wij verkopen aan particulieren en bedrijven in Venray en omstreken. Maar er zijn ook 40 dealers in Nederland die onze producten kopen. Dus we mogen wel zeggen dat we in heel Nederland mensen blij maken met onze zonwering. Daar zijn we trots op.”

By Michèl, kun je daar iets over vertellen?
“Omdat we bij Vera Venray zelf screens en rolluiken produceren, hadden we een naam, of label, nodig. Ik heb al jaren ervaring in het vak en heb bij veel zonweringsleveranciers gewerkt. Veel mensen uit het vak kennen me dus. Bij Michèl leek me als labelnaam dus heel geschikt. Onder dit label worden ook horren, markiezen en overkappingen geleverd. Die zijn ergens anders geproduceerd, maar wij stellen ze samen. Wij laten ze op maat maken en dus hangen we hier ook het label Bij Michèl aan.”

Wat bedoel je met zonwering op maat?
“Ramen zijn allemaal anders en iedereen heeft een andere situatie. Het felle licht valt op het scherm van de PC. De zon maakt de slaapkamer te warm. Voor beide situaties hebben wij een passende oplossing. Bij de eerste valt de keuze vaak op een screen of uitvalscherm; bij de tweede is een rolluik beter. Het advies bij Vera Venray en de uiteindelijke zonwering zijn precies op maat.”

2019-05-20T14:29:18+00:00

Contact Info

DE HULST 19 5807 EW OOSTRUM LB NEDERLAND

Phone: +31478581486

Web: VERA