Skip to main content

De meest efficiënte manier om je huis te beschermen tegen de hitte!

De zomer staat voor de deur en met de stijgende temperaturen zoeken veel huiseigenaren naar manieren om hun huis koel te houden. Airconditioners en ventilatoren zijn populaire opties, maar wist je dat screens een veel efficiëntere en duurzamere oplossing kunnen zijn? Bij Vera Venray bieden we een breed scala aan zonwering, waaronder de hoogwaardige screens van Vera. Deze screens zijn niet alleen effectief, maar ook stijlvol en beschikbaar met zonne-energie opties! Laten we eens kijken waarom screens de beste keuze zijn voor jouw huis deze zomer.

Wat zijn screens en hoe werken ze?

Screens zijn een vorm van zonwering die aan de buitenkant van je ramen wordt gemonteerd. Ze zijn gemaakt van duurzaam textiel dat speciaal ontworpen is om zonlicht te blokkeren voordat het je ramen bereikt. Dit voorkomt dat de zonnestralen direct door je ramen naar binnen dringen en je huis opwarmen.

Onze screens

Voordelen van (solar) screens

  • Efficiëntie in warmtewerig: Screens kunnen tot wel 90% van de zonnestralen tegenhouden. Dit betekent dat je huis aanzienlijk koeler blijft zonder dat je de airconditioner op volle kracht hoeft te laten draaien. Dit niet alleen bespaart energie, maar ook verlaagt je energierekening aanzienlijk.
  • Bescherming tegen UV-stralen: Naast het tegenhouden van warmte, beschermen screens je interieur tegen schadelijke UV-stralen. Dit helpt om je meubels, vloeren en kunstwerken te beschermen tegen verkleuring en schade door langdurige blootstelling aan de zon.
  • Privacy en zicht: Screens bieden een uitstekende balans tussen privacy en zicht. Ze houden nieuwsgierige blikken buiten terwijl je toch naar buiten kunt kijken. Dit is ideaal voor huizen in drukke straten of dichtbevolkte wijken.

Solar screens: De duurzame keuze

Bij Vera Venray zijn we trots op ons aanbod van screens op zonne-energie. Deze innovatieve screens zijn voorzien van zonnepanelen die de energie van de zon gebruiken om de screens te bedienen. Dit betekent dat je geen elektriciteit uit het net nodig hebt om je screens te laten werken, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk en verdere energiebesparing.

Screens versus andere koelmogelijkheden

Hoewel er verschillende manieren zijn om je huis koel te houden, zijn screens in veel opzichten superieur:

  • Airconditioning: Hoewel airconditioners effectief zijn in het koelen van je huis, verbruiken ze veel elektriciteit en kunnen ze duur zijn in gebruik. Bovendien koelen ze de lucht pas nadat deze al in je huis is gekomen, terwijl screens de warmte buiten houden.
  • Ventilatoren: Ventilatoren circuleren de lucht, maar verlagen de temperatuur niet echt. Ze kunnen wel helpen om je comfortabeler te voelen, maar ze zijn geen oplossing voor langdurige hitte.
  • Binnenzonwering: Binnenzonwering zoals gordijnen en jaloezieën kan helpen, maar ze laten nog steeds warmte binnen die eenmaal binnen is moeilijker te verwijderen is. Screens stoppen de warmte voordat het je huis binnendringt.

Conclusie: Kies voor screens bij Vera Venray

Deze zomer hoef je niet te zweten over hoe je je huis koel kunt houden. Met de hoogwaardige screens van Vera Venray ben je verzekerd van een efficiënte, duurzame en stijlvolle oplossing. Of je nu kiest voor de standaard screens of de innovatieve solar screens, je geniet van een koeler huis, lagere energiekosten en een milieuvriendelijke oplossing. Kom langs bij Vera Venray en ontdek hoe onze screens jouw zomer een stuk aangenamer kunnen maken!

Bekijk onze screensMaak een afspraak